zondag 18 september 2011

Turkse thee çay

turkse thee çay recepten

Voor meer foto's, ga naar:

Turkse recepten

Beschrijving
De welbekende en alom gedronken Turkse thee.
Aantal personen
6
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten
  • water
  • turkse (zwarte) thee
Bereiding
  • Let er op dat je de goede thee in huis hebt! Dit moet zwarte (Turkse) thee zijn, bekende merken zijn: Filiz Cayi van Caykur, of ook: Mevlana.
turkse thee
  • Vul de waterkoker voor de helft met water en zet deze alvast op het vuur.

  • Doe 2 eetlepels thee in de waterpot

  • Doe wat water in de waterpot waar de thee in zit en laat het water er weer uit lopen, zodat de thee als het ware een douche krijgt in de waterpot.

  • Leg de waterpot terug boven op de waterkoker en voeg één suikerklontje toe aan de waterpot.

  • Wacht nu tot de waterkoker begint met koken...

  • Als de waterkoker is begonnen met koken, giet dan ongeveer 2 glazen kokend water uit de waterkoker in de waterpot...

  • Haal de waterkoker (en waterpot) van het vuur, en wacht ongeveer 15 minuten.
  • Schenk daarna de thee uit de waterpot in een glas totdat dit voor de helft gevuld is (indien je de thee minder sterk wil hebben, schenk het dan tot de kwart vol)

  • Vul dan de rest van het glas bij met het water uit de waterkoker tot aan de rand.
turkse thee recept
  • De thee is nu klaar! Nu hoef je alleen nog maar het gewenste aantal suikerklontjes aan de thee toe te voegen.
turkse thee recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten